Kokosová múka je prirodzene bezlepková múka získavaná z dužiny kokosu. Je prirodzeným veďľajším produktom pri výrobe kokosového mlieka. Pri lisovaní kokosu zostáva dužina, ktorá sa usuší pri nízkej teplote a pomelie na jemný prášok vhodný na pečenie.
Kokosová múka má vysoký obsah proteínov, vlákniny a tuku a zároveň nízky obsah sacharidov oproti iným múkam. Je bohatá na mangán, ktorý je dôležitou živinou, ktorá prispieva ku zdraviu kostí a pomáha lepšie využiť ďalšie minerály a vitamíny v tele ako železo, vápnik, fosfor, vitamín A a C.
Kokosová múka sa využíva hlavne v paleo a bezlepkových receptoch, najčastejšie do sladkého pečenia. Avšak pečenie s ňou môže byť náročnejšie ako s inými múkami, hlavne, keď ju iba začínate používať. Vtedy sa treba držať overených receptov.
Dôvododom je, že kokosová múka absorbuje veľa vody a má vysušujúci efekt. Odporúča sa používať veľa vajec pri pečení s touto múkou, pretože proteín v bielkach pomáha udržiavať štruktúru koláčov a žĺtok zabezpečí vlhkosť. Na 1/4 hrnčeka kokosovej múky sa odporúča pridať jedno vajce.
V prípade, že by ste chceli nahradiť v recepte klasickú múku, na 1 hrnček múky stačí 1/4 hrnčeka kokosovej múky. A vešmi pravdepodobne bude treba zvýšiť aj tekutinu v recepte. Preto sa odporúča radšej piecť z už overených a vyskúšaných receptov. S kokosovou múkou je to hotová veda (aspoň pre mňa určite).
BiOFAIR je značka vytvorená spoločnosťou Windmill Organics Ltd, ktorá sa zaviazala poskytovať vysokokvalitné organické potraviny pre všetkých. Cieľom BiOFAIR je pomôcť komunitám tretieho sveta rozvíjať ekonomicky zdravé obchodné vzťahy a súčasne chrániť zdravie poľnohospodárov a integritu miestneho prostredia. Vyrábajú potraviny špičkovej kvality s výbornou chuťou. Organická quinoa, ktorú ponúkame v našom e-shope má výbornú textúru …
Kokosový cukor sa vyrába z miazgy kokosovej palmy. Preto sa v názvoch stretneme s pomenovaniami ako coconut palm sugar, čo si ľudia mýlia s palmovým cukrom, ktorý je získavaný z iného druhu palmového stromu. Výroba kokosového cukru je rozdelená do dvoch krokov – najprv sa palma kokosu nareže a miazga z nej sa zbiera do …
Malé zlaté guľôčky s kyslasto-sladkou chuťou, pripomínajúcou chuť ananásu majú vysoký obsah vlákniny, sú skvelým zdrojom vitamínu A, ktorý je podstatný pre výživu zraku a zdravej pokožky a sú plné vitamínu C. Okrem toho v nich nájdete karotenoidy, polyfenoly a antioxidanty. Obsahujú viac železa než špenát, viac vlákniny než slivky a viac draslíka než banán. …
Korene spoločnosti Heath & Heather siahajú až na začiatok 20. storočia. S hrdosťou tvrdia, že ich čaje sú organické certifikované prostredníctvom známeho združenia pre pôdu. To znamená, že všetky organické prísady pochádzajú od certifikovaných dodávateľov, ktorí majú rovnakú lásku a starostlivosť o životné prostredie ako oni. Prostredníctvom ekologického poľnohospodárstva dokážu poskytovať zákazníkom zdravšie produkty, ktoré …
Kokosová múka
Kokosová múka je prirodzene bezlepková múka získavaná z dužiny kokosu. Je prirodzeným veďľajším produktom pri výrobe kokosového mlieka. Pri lisovaní kokosu zostáva dužina, ktorá sa usuší pri nízkej teplote a pomelie na jemný prášok vhodný na pečenie.
Kokosová múka má vysoký obsah proteínov, vlákniny a tuku a zároveň nízky obsah sacharidov oproti iným múkam. Je bohatá na mangán, ktorý je dôležitou živinou, ktorá prispieva ku zdraviu kostí a pomáha lepšie využiť ďalšie minerály a vitamíny v tele ako železo, vápnik, fosfor, vitamín A a C.
Kokosová múka sa využíva hlavne v paleo a bezlepkových receptoch, najčastejšie do sladkého pečenia. Avšak pečenie s ňou môže byť náročnejšie ako s inými múkami, hlavne, keď ju iba začínate používať. Vtedy sa treba držať overených receptov.
Dôvododom je, že kokosová múka absorbuje veľa vody a má vysušujúci efekt. Odporúča sa používať veľa vajec pri pečení s touto múkou, pretože proteín v bielkach pomáha udržiavať štruktúru koláčov a žĺtok zabezpečí vlhkosť. Na 1/4 hrnčeka kokosovej múky sa odporúča pridať jedno vajce.
V prípade, že by ste chceli nahradiť v recepte klasickú múku, na 1 hrnček múky stačí 1/4 hrnčeka kokosovej múky. A vešmi pravdepodobne bude treba zvýšiť aj tekutinu v recepte. Preto sa odporúča radšej piecť z už overených a vyskúšaných receptov. S kokosovou múkou je to hotová veda (aspoň pre mňa určite).
Related Posts
BiOFAIR QUINOA
BiOFAIR je značka vytvorená spoločnosťou Windmill Organics Ltd, ktorá sa zaviazala poskytovať vysokokvalitné organické potraviny pre všetkých. Cieľom BiOFAIR je pomôcť komunitám tretieho sveta rozvíjať ekonomicky zdravé obchodné vzťahy a súčasne chrániť zdravie poľnohospodárov a integritu miestneho prostredia. Vyrábajú potraviny špičkovej kvality s výbornou chuťou. Organická quinoa, ktorú ponúkame v našom e-shope má výbornú textúru …
Kokosový cukor
Kokosový cukor sa vyrába z miazgy kokosovej palmy. Preto sa v názvoch stretneme s pomenovaniami ako coconut palm sugar, čo si ľudia mýlia s palmovým cukrom, ktorý je získavaný z iného druhu palmového stromu. Výroba kokosového cukru je rozdelená do dvoch krokov – najprv sa palma kokosu nareže a miazga z nej sa zbiera do …
Sušené Golden Berries (Nature’s Heart Superfoods)
Malé zlaté guľôčky s kyslasto-sladkou chuťou, pripomínajúcou chuť ananásu majú vysoký obsah vlákniny, sú skvelým zdrojom vitamínu A, ktorý je podstatný pre výživu zraku a zdravej pokožky a sú plné vitamínu C. Okrem toho v nich nájdete karotenoidy, polyfenoly a antioxidanty. Obsahujú viac železa než špenát, viac vlákniny než slivky a viac draslíka než banán. …
Heath & Heather čaj
Korene spoločnosti Heath & Heather siahajú až na začiatok 20. storočia. S hrdosťou tvrdia, že ich čaje sú organické certifikované prostredníctvom známeho združenia pre pôdu. To znamená, že všetky organické prísady pochádzajú od certifikovaných dodávateľov, ktorí majú rovnakú lásku a starostlivosť o životné prostredie ako oni. Prostredníctvom ekologického poľnohospodárstva dokážu poskytovať zákazníkom zdravšie produkty, ktoré …